Inleiding

Dit onderdeel zullen we behandelen en de meest belangrijke vraag dan is ‘hoe ga je de verandering borgen?’ Niet anders dan dezelfde vraag die vast ook bij andere modules is gesteld.

Mijn ervaring is dat de meeste studenten niet bij bedrijven werken die een sterke rapportage structuur hebben en zoiets als business intelligence afdelingen. Het zou al mooi zijn als de lopende organisatie een dashboard zou krijgen voor hetgeen men nu doet. Dat ook nog verwachten voor toekomstige project is wellicht teveel gevraagd in de korte tijd.

……of het moet zo zijn dat de firma op punt van omvallen staat…. Dan is het strategische advies essentieel. En nog belangrijker is het opvolgen van dat advies met een planning en deadlines. Want het prima van een lijn af te wijken, als je dat maar bewust doet anders is het zonde van je strategie denkwerk. Dan ga je goede wijn met slecht mengen. Goed denkwerk met plotselinge emoties.

Afrondend deze toelichting

Hoe komt deze fase terug in je portfolio?

Het kan zijn dat je op je planning een paar momenten hebt gezet waarop er indicaties in een dashboard moeten gezet worden. Of een formele vergadering die gedaan moet worden.

Hoe kan deze fase terugkomen in het assessment?

De vraag ‘wat was je advies over hoe de borging kan gaan van een verandering’ die mag je wel verwachten.

Dat je een model hebt gekozen van verandering management en daar een uitleg bij hebt gemaakt hoe jij dat ziet, dat zeiden we al. Dat je daar dan per punt een manier verzonnen hebt hoe je dat kan meten is een extra punt waard. Als je zegt dat zonder visie mensen verward zijn, hoe meet je dan hoe bekend de visie nu is, en hoe bekend die zal zijn nadat jouw verander traject is ingezet?