Podcast zijn een uitvinding van Adam Curry, een Nederlander die nog steeds actief is met podcast, deze keer vanuit Amerika. Zijn podcast ‘No Agenda Show’ is soms erg grappig en ok, soms ook erg Amerikaans. Maar zeker het proberen een keer waard.

Vol onzin soms. Met een schitterende business model eronder. Echt het luisteren een keertje waard als je genoeg hebt van de studystuff.

Podcasts op het gebied van strategie, besluitvorming en uitvoering zijn er niet heel veel. Hieronder wat suggesties.


Podcasts rond strategie

Fan ben ik geworden van de podcastserie ‘Thinkers & Ideas’ van Martin Reeves. Die schrijf men op de BCG website: Martin Reeves is chairman of the BCG Henderson Institute, BCG’s think tank dedicated to exploring and developing valuable new insights from business, technology, economics, and science by embracing the powerful technology of ideas.’ Hij stelt goede vragen die een mix zijn van vragen rond zaken die je bedrijfsmatig kan gebruiken, die meer een studie achtige input geven en ook wat persoonlijke zaken. Waard om te luisteren.

Als je geen tijd heb ze allemaal te luisten, hieronder wat beschrijvingen en tips.

Aanrader.

Hier gaat het gesprek o.a. over het Voltage Effect, een woord dat Prof. List gebruikt voor de kracht die nodig is om strategie te maken en uit te voeren. En hoe die verschilt tussen bedrijven. Hij ziet dat dan ook als een onderscheidend iets van een bedrijf. Verder een serie aan sterke case voorbeelden in deze podcast.

#fase-opties


Aanrader.

The Human Element geeft eens weer hoe groot het belang is van de cultuur in een organisatie. Twee sprekers geven hun toelichting met sterk onderbouwd onderzoek in deze podcast.

#fase-implementatie


Als je extra tijd hebt.

Deze podcast belicht het belang, in mijn woorden, van systeem denken en patroon herkenning. Prof Martin heeft een serie van patronen bijeen gezet. Onderschrijft nog weer eens het belang van modellen, iets dat Charlie Munger, rechterhand van Warren Buffett al jarenlang zegt. Zie mijn materiaal daarover elders. Roger Martin spreekt hier helder over in deze podcast.

#fase-opties


Ook een leuke podcast serie, wederom van BCG. Past goed in de gedachte dat alleen met een swot je er niet komt, dat doet iedereen al. Zoek naar wat afwijkt in de trends, analyseer die zaken. Want wat in de trend zit, dat ziet iedere andere adviseur ook al. Wat zit er niet in en dat kan je disruptief maken!

#fase-opties #fase-swot